Екшън в столицата: Кола и пешеходци затънаха в прясно положен бетон

Инцидентът станал, докато работници полагат нови трамвайни релси на участък от трасето

06.04.2022 | 19:35 Редактор: Теодора Патронова

Екшън сцени на оживено столично кръстовище. Кола и пешеходци затънаха в прясно налят бетон. Инцидентът станал, докато работници полагат нови трамвайни релси на участък от трасето.

Инцидентът се случва на новоположения бетон на едно от най-оживените кръстовища в столицата на "Тодор Александров" и "Христо Ботев". За няколко дни движението в района е преустроено, за да се положи бетон на трамвайните релси. В петък следобед шофьор пропуска предупредителните знаци и нагазва с автомобила си в бетона.

"Понеже беше пороен дъжда, след 15 мин успяхме да извадим жената от колата, защото беше в средата на бетона и нямаше как да стигнем до нея. След това сложихме едни дървени греди и успяхме да я изведем от колата", каза зам.- директорът на ”Столичен електротранспорт” инж. Асен Ценков.

Специализиран автомобил на градска мобилност изважда потъналата кола. За щастие не се стига до сериозни последици. А в рамките на 5 минути освен автомобилът затъват и двама пешеходци.

"Двама от работниците им помогнаха да се изправят, защото те бяха паднали в бетона. Извадихме ги настрани. Даже се наложи да помагаме на една дама да се приведе в хубав вид с подръчни средства", обясни инж. Ценков.

А експертите съветват да се съобразяваме с указателни табели за ремонти. Движението в района вече е възстановено. 

Вижте повече в репортажа на Анелия Георгиева.

Харесайте страницата ни във Facebook ТУК