Три са версиите за трагедията край Граматиково с военен камион с мигранти

Състоянието на пострадалите в катастрофата е стабилно

06.04.2022 | 13:31 Редактор: Тодор Петров

По три версии работят разследващите за катастрофата с военен камион с мигранти, в която двама загинаха, а десетки бяха ранени. 

Военният камион с нелегални мигранти катастрофира вчера следобед в местността Качул край село Граматиково. Теренът в Странджа е трудно проходим, машината се обръща в река Велека. 

Двама от афганистанците загиват на място. Останалите пострадали бяха извозени снощи с три линейки към държавната болница в Бургас. 

"Състоянието на пострадалите е стабилно. Снощи на територията на Спешно отделение бяха докарани общо 17 човека, от които двама български граждани и 15 афганистански. От 15-те афганистанци един е приет във Второ хирургично отделение с контузия на гръден кош, трима от тях са хоспитализирани в неврохирургията с травми на гръбначния стълб. Двамата български военни са хоспитализирани в неврохирургията с мозъчно сътресение и травма на гръдния кош", обясни зам.-директор на УМБАЛ Бургас д-р Светослав Тодоров.

Двамата български военни са на 42 и 23 години. 

Военната прокуратура в Сливен проверява три основни версии за катастрофата - виновно поведение на водача; техническа неизправност на автомобила; агресивни действия от страна на мигрантите. Това стана ясно от думите на полк. Христо Тинев от Военно-окръжна прокуратура - Сливен.

Предстоят разпити и огледи, които ще установят със сигурност причината за произшествието.

Вижте повече в репортажа на Стиляна Георгиева.

Харесайте страницата ни във Facebook ТУК


1
0 rate up comment rate down comment 0
Истината
преди 2 години
Търси ли са пожарната. Късно са осъзнали, че ГЕРП са я взели под наем в страната. Сигнализирай за неуместен коментар