Президентът с критики за 100-те дни на кабинета "Петков"

Учудващо за мен и объркващо за много хора е системното отстраняване на кадрите на служебните правителства, заяви Радев

26.03.2022 | 19:56 Редактор: Елеонора Танева

Много надежди са свързани с това правителство, но са много и очакванията за по-бързи резултати. Това заяви държавният глава Румен Радев по повод  първите 100 дни управление на кабинета "Петков". Той изрази учудването си от уволнението на кадри от двете служебни правителства, които назначи. 

"Учудващо за мен и объркващо за много хора е системното отстраняване на кадрите на служебните правителства, които разкриха множество корупционни схеми, от които реално започна промяната. Много надежди са свързани с това правителство, но и много са и очакванията и очакванията са свързани с много по-бързи резултати", заяви Радев.

Президентът посочи, че правителството трябва да се фокусира върху гарантирането на енергийната и продоволствена сигурност и хората още очакват резултати в това отношение.

"В една невиждана досега каскада от кризи правителството имаше своите 100 дни, но тези кризи не дават толеранс на българските граждани и бизнеса, а цените растат. Аз очаквам правителството да се фокусира върху гарантирането на енергийната и продоволствената сигурност. Все още хората очакват резултати", подчерта президентът.

Снимка: Димитър Кьосемарлиев (Bulgaria ON AIR)

Харесайте страницата ни във Facebook ТУК


1
0 rate up comment rate down comment 0
Агент
преди 2 години
Руският агент Радев иска да бъде като цар. Ако....тиквата бе падение за България.... Радев доказа че е обикновен треторазряден агент на Русия. А с издънки за Крим и каските за Украйна и то само за българи доказа че е и малко глуповат. Сигнализирай за неуместен коментар