Умишлена ли е аварията в ПАВЕЦ "Чаира"? Не е ясно кога ще бъде отстранена

Съоръжението трябваше да бъде пуснато в експлоатация през следващите дни

24.03.2022 | 19:10 Редактор: Искра Ангелова

Проверка за злонамерени умишлени действия започна след аварията в помпено-акумулаторната централа "Чаира". Съоръжението трябваше да бъде пуснато в експлоатация през следващите дни след 3-годишен ремонт.

Заради пораженията, вероятно ще се наложи изцяло ново изграждане на мощността. Според министъра на енергетиката Александър Николов на този етап няма яснота кога ще бъде отстранена аварията.

Цялото интервю с министъра на енергетиката можете да гледате тази вечер в предаването "Светът е бизнес" по Bloomberg TV Bulgaria от 20:30 ч.

Харесайте страницата ни във Facebook ТУК


1
6 rate up comment rate down comment 0
manolovv
преди 2 години
Спряхме си реакторите от АЕЦ-а, продадохме си резпределянето на електроенергия на чужди фирми, уволнихме си 90% от армията, предадохме военните си подводници за скраб, раздадохме си заводите на разни хора и фирми на цената на тиквени семки, съобщенията и тях продадохме, унищожихме и единствената най-голяма в цяла южна европа помпено-акумулаторна централа... Само тръбанчето на Соломон Паси ... здраво и неразрушимо ... пазим в музей! Да гледат бъдищете поколения и да ни се чудят на акъла! Сигнализирай за неуместен коментар