Imoti.net организира серия от експертни срещи с представители на имотния сектор в седем града от страната

Първата бизнес дискусия ще се проведе на 28 март в София

23.03.2022 | 17:23 Редактор: Искра Ангелова
Imoti.net организира серия от експертни срещи с представители на имотния сектор в седем града от страната

И през 2022г. водещият сайт за обяви на недвижими имоти Imoti.net ще проведе серия от експертни бизнес дискусии в седем големи града от страната, които ще разкрият актуалното състояние на пазара на недвижими имоти и тенденциите за развитието на сектора както на регионално, така и на национално ниво.

Темата на работните срещи е "За по-добра среда на живот", като по време на тях своята експертиза ще представят признати и доверени имена от сектора – брокери, инвеститори, строители, архитекти и специалисти от браншови организации и институции. Първата от серията бизнес дискусии Imoti.net ще събере представители на имотния бранш в хотел Hyatt Regency Sofia, София, на 28 март от 10 часа. По време на срещата експертите ще анализират развитието на пазара на недвижими имоти през първото тримесечие от настоящата 2022 г. и ще коментират очертаващите се тенденции във връзка с новото строителство в региона.

Сред участниците в първата бизнес дискусия са Георги Шопов, председател на Управителния съвет на Националната асоциация на строителните предприемачи (НАСП), Борислав Борисов, председател на Асоциацията на българските села, зам.-кмет на Столична община и Теодор Петков, кмет на район "Витоша". Освен актуалната картина на имотния бизнес в София и страната, те ще обсъдят още интереса към българските села, предпочитаните райони и профила на купувачите, както и какви са възможностите за дигитални решения в жилищното кредитиране. 

Пълната програма с датите и участниците в работните срещи ще откриете ТУК.

Бизнес дискусиите се осъществяват в унисон с цялостната мисия на водещия сайт за недвижими имоти Imoti.net, част от Investor Media Group, да стимулира прозрачното и професионално развитие на имотния бизнес в полза на потребителите. Те са част от програмата на "Годишните награди на Imoti.net", които през 2022г. се провеждат за седма поредна година и ще отличат най-добрите в сектора на недвижимите имоти за изминалата 2021 година.

Това е единственият национален конкурс, който присъжда престижните награди за постиженията и коректността на компаниите и експертите в недвижимите имоти. Официалната церемония по награждаване на победителите от конкурса ще се проведе на 18 май, в хотел Hyatt Regency Sofia, София.

Генерален партньор на "Годишни награди на Imoti.net" е Пощенска банка. Основен партньор е Националната асоциация на строителните предприемачи. Събитието се провежда с подкрепата на Bulgarian Properties, които са носител на 8 награди в най-престижните категории на конкурса, ERA недвижими имоти, ЗАД "Армеец", Сандер Корект, Явлена недвижими имоти и Софконсулт. Официален автомобилен партньор на събитието: Порше София Изток и Volkswagen.

Институционални партньори са Български Съвет за Устойчиво Развитие, Висшето училище по застраховане и финанси (ВУЗФ), Университета за национално и световно стопанство (УНСС), PropTech Bulgaria, Френско-българска търговска и индустриална камара, Германо-Българска индустриално-търговска камара и Изпълнителна агенция за насърчаване на малките и средни предприятия.

Медийни партньори са Investor.bg, Dnes.bg, Bulgaria ON AIR, Money.bg, сп. BusinessGlobal, Градът Медия Груп, вeстник "Строител" и Stolica.bg.