Андрей Новаков: Прекрачиха границата, Европарламентът ще реагира

България се нареди сред държави от Третия свят, заяви евродепутатът

18.03.2022 | 00:15 Редактор: Тодор Петров
Андрей Новаков: Прекрачиха границата, Европарламентът ще реагира

"България се нареди сред държави от Третия свят, където лидерите на опозицията ги вкарват в затвора или ги задържат. Сигурен съм, че това няма да остане без реакция от колегите ни в Европейския парламент. Не можеш да се справиш с опозицията и викаш МВР на помощ. Това беше прекрачване на границата, това ще има дългосрочни последици за имиджа на България", заяви пред Bulgaria ON AIR евродепутатът от ГЕРБ/ЕНП Андрей Новаков след ареста на лидера на Бойко Борисов.

Според него липсата на информация създава предпоставки да се спекулира с темата. Новаков допусна, че правителството стои зад акцията срещу Борисов и определи поста на премиера Петков във Facebook като циничен.

"Самият той бе осъден от Конституционния съд, че е погазил Конституцията на България", отбеляза евродепутатът.

"Колеги от цяла България се придвижват към София, за да изразят мнението си. В 9:00 ч. пред сградата на Министерския съвет", каза Новаков.

Той изтъкна, че са сигнализирали колегите си от ЕП и съвсем скоро ще има реакция от Европарламента. За случващото се у нас вече е информиран председателят на групата на ЕНП в ЕП Манфред Вебер.

Харесайте страницата ни във Facebook ТУК


1
0 rate up comment rate down comment 0
Алексей Навални
преди 2 години
Бойко Борисов е българския Алексей Навални.Рекомунизацията в България се завърна в най мракобесните си години. Сигнализирай за неуместен коментар