8 от лицата в списъка "Петков" са чисти, за останалите 11 има данни в службите

Софийската градска прокуратура ще се занимава с бившия шеф на "Булгаргаз"

08.03.2022 | 12:33 Редактор: Тодор Петров

По отношение на 8 от посочените от премиера Кирил Петков лица МВР, ДАНС, КПКОНПИ и НАП не разполагат с данни, свързани с описаното в публично достъпните източници. Това съобщиха от пресцентъра на прокуратурата.

Във Върховна касационна прокуратура е получена изисканата информация от органите на изпълнителната власт за проверката относно предоставените от Петков медийни публикации в обем от 588 страници, съдържащи твърдения за евентуално извършени престъпления по смисъла на Наказателния кодекс от 19 лица. 

МВР, ДАНС, КПКОНПИ и НАП са изпратили материали, касаещи, както посочената в публикациите информация, така също и материали за предприемани действия от страна на съответния орган на изпълнителната власт по отношение на цитираните в част от публикациите лица.

За 2 от тези 8 лица не е предоставена каквато и да е информация за евентуално извършени престъпления от общ характер. За останалите 11 лица са изпратени материали, които евентуално биха били съотносими с изложеното в предоставените от министър-председателя медийните публикации, пишат още от прокуратурата. 

От работата на прокуратурата темата в Народното събрание беше пренасочена към работата на правителството. С декларация от парламентарната трибуна от ГЕРБ поискаха смяна на управлението. Премиерът отговори, че не е изненадат от атаката на опозицията, която от началото на новото управление не спира с критиките към тях.

Вижте повече в репортажа на Виктор Дремсизов.

Снимка: Димитър Кьосемарлиев, Bulgaria ON AIR

Харесайте страницата ни във Facebook ТУК