Емоционална Нешка Робева към Стефан Янев: Простете, Генерале, не сме дорасли

България има насъщна нужда от сърцати юнаци и честолюбиви войници, категорична е тя

01.03.2022 | 07:47 Редактор: Тодор Петров
Емоционална Нешка Робева към Стефан Янев: Простете, Генерале, не сме дорасли

Легендата в художествената ни гимнастика Нешка Робева написа емоционален пост в профила си във Facebook. Тя е възмутена от смяната на военния министър Стефан Янев. Според Робева не сме дорасли за човек като него.

"Простете, Генерале, не сме дорасли. България има насъщна нужда от сърцати юнаци и честолюбиви войници, които не от смърт, а от позор се боят. Има хора, които излъчват такова достолепие, че неволно ставаш на крака, когато ги видиш. И ако си войник, отдаваш чест. Такъв е Генерал Стефан Янев – Министър на отбраната на България", пише тя.

"Днес "лоялните" марионетки от НС ще се съберат и ще гласуват, поисканата чрез Кирил Петков, оставка на Генерала. Причините? Думички…  Думичките, били причината?! Ако не бяха думичките, -  щяха да измислят друго. "Лоялните" изпълняват волята на благодетелите си - те затова са "лоялни". А България - междинна спирка", продължава Робева.

Легендарната треньорка цитира думите на един от големите герои на България – полковник Борис Дрангов, които, според нея, повече прилягат на Янев:

"За да живее България има належаща нужда от нравствени великани, а не от безмълвни и поцепени нравствени кастрати. За да побеждава, България трябва да се води от възвишени характери, а не от безмълвни, роболепни самопоклонци… Причина за изчезване на всяко държавно устройство е безгрижието в развалата. Помнете и усърдно, чисто метете стълбата само отгоре надолу!".

Одобрявате ли позицията на България срещу руската агресия в Украйна?

Да, категорично! Позицията ни е навременна и много точна.
15%
Реакцията ни закъсня, трябваше по-рано да заемем твърда позиция срещу руската агресия.
23%
Не трябваше да заемаме толкова остра позиция и да подкрепяме санкции срещу Русия!
43%
Неизбежни са тежките икономически последствия за България, каквато и позиция да бяхме заели.
19%
Общо 10009 гласа

Снимка: БГНЕС

Харесайте страницата ни във Facebook ТУК


4
0 rate up comment rate down comment 1
Наблюдател
преди 2 години
Не става дума за "думички, думички...", а за опит да води самостоятелна външна политика. Подобни изпълнения не се толерират в никоя държава или администрация. Все едно Лавров да се застъпи за Украйна,ей ся. Нали ще му резнат главата. Който не е съгласен с политиката на правителството се дистанцира и си подава оставката, а не хленчи във Фейсбук. Сигнализирай за неуместен коментар
3
2 rate up comment rate down comment 1
Мария
преди 2 години
Дори не мога да го прочета.Отвратена съм.В украйна умират и български деца.Единствено в България подкрепят Путин Русия не е новия ХИТЛЕР, и ние сме в Европейския съаз а не в Съветския.Същите хора които имат сметки и жилища на Запад и утре ще изчезнат от тука с откраднато реват най - много за убийците от Кремъл. Сигнализирай за неуместен коментар
2
6 rate up comment rate down comment 3
Ицо
преди 2 години
Браво, госпожо Робева! За пореден път доказваш, че си велика българка! Сигнализирай за неуместен коментар
1
1 rate up comment rate down comment 2
кой по най
преди 2 години