73% от вас се обявиха за мигновено премахване на всички мерки и "зеления сертификат"

12% от гласувалите в анкетата ни са "за" поетапно и внимателно разхлабване на ограниченията

24.02.2022 | 14:49 Редактор: Тодор Петров
73% от вас се обявиха за мигновено премахване на всички мерки и

Започнаха поетапно да отпадат ограничителните мерки у нас срещу разпространението на коронавируса. Още преди правителството да обяви своите намерения, от сайта на телевизия Bulgaria ON AIR Ви попитахме: Трябва ли страната ни да премахне Ковид ограниченията?

Внушителните 73% от вас са посочили отговора "Веднага да отменят всички мерки, да премахнат и "зеления сертификат". Самият "зелен сертификат" би трябвало да отпадне напълно на 20 март, според плановете на управляващите.

12% от гласувалите смятат, че мерките у нас трябва да се разхлабват поетапно и внимателно. Според този процент гласували, мерките трябва да са обвързани с броя на заразените и хоспитализираните.

Други 6% от участвалите в анкетата ни са на мнение, че мерките трябва да бъдат премахнати, когато 2/3 от българите се ваксинират. 5% от гласовете отиват при отговора: В никакъв случай не трябва да разхлабват мерките, за да не се стига до нов бум на заразените.

А 4% от хората смятат, че мерките в България са прекалено либерални и трябва да бъдат затегнати още, за да бъде решен окончателно проблемът с коронавируса.

Снимка: Димитър Кьосемарлиев, Bulgaria ON AIR

Харесайте страницата ни във Facebook ТУК