Майка бие тревога: Връзват бебета за кошарите в болницата в Сливен

Практика в педиатричното отделение било да обездвижват бебетата като връзват ръцете и краката им с въжета

22.02.2022 | 16:04 Редактор: Елеонора Танева
Майка бие тревога: Връзват бебета за кошарите в болницата в Сливен

Майка от Сливен алармира за жестоко отношение в в педиатричното отделение в МБАЛ "Иван Селимински". 

"Искам някой да ми каже това нормално ли е, бебетата да са вързани с двата крака и двете ръце за кошарите (да не могат да мърдат през целия си престой в болницата, който е от 5 до 10 дни) да ги оставят да реват с часове... Влизат някои през 3 часа да ги хранят, единия ден даже забелязах, че и през три часа не влизат... Едно от бебета (3 месеца) реве, та се къса...", написа майката в група във Facebook. 

Районната прокуратура в Сливен се е самосезирала по случая. Възложила е на ОД на МВР – Сливен да извърши проверка по случая. 

"В материалите се съдържат данни за нехуманно отношение към бебета, което е осъществено в педиатричното отделение в МБАЛ "Иван Селимински" - Сливен", пише в съобщението на прокуратурата.

Проверката трябва да бъде извършена в срок от 30 дни.

През това време трябва да бъдат снети обяснения от лицата, имащи отношение към случая и да се изиска относимата към казуса болнична документация. 

След приключване на проверката събраните по нея материали ще бъдат докладвани на наблюдаващия прокурор от Районна прокуратура-Сливен. Той ще да прецени дали са налице достатъчно данни за извършено престъпление.

Харесайте страницата ни във Facebook ТУК


2
1 rate up comment rate down comment 0
Илиана
преди 2 години
Какво става в нашата държава?!?! Защо всички се държат в стил Боко тиквата и мутри????? Няма ли да му се види края на това нехуманно отношение между хората!!?!?!?! Сигнализирай за неуместен коментар
1
1 rate up comment rate down comment 0
анонимен
преди 2 години
Боже това е страшно...и защо не пускат майките като придружители...ами децата са в ужас...без мама и не мога да мръднат...направо това си е престъпление... Сигнализирай за неуместен коментар