Паргов: Нинова ме обвинява в еднолично управление? Крадецът вика "Дръжте крадеца!"

Винаги е имало напрежение между "Леге" и "Позинато", коментира лидерът на столчините социалисти

18.02.2022 | 20:20 Редактор: Здравко Черкезов

Националният съвет на Българската социалистическа партия (БСП) изключи временно от структурите си лидера на БСП-София Калоян Паргов. Според Паргов, всички обвинения срещу него са "съшити с бели конци".

"С Корнелия Нинова не сме скарани – не сме имали време и повод да се скараме, защото тази комуникация отдавна е прекъсната", коментира Калоян Паргов в студиото на "Денят ON AIR".

Това, което ги е раздалечило, бил стилът на управление на Корнелия Нинова. По думите на Паргов, винаги е съществувало напрежение между "Леге" и "Позитано", тъй като градската организация, като най-голяма и с най-много потенциал, винаги е представлявала заплаха за централната власт в БСП.

"Срещу мен има подписка от 31 членове на Градския съвет, което по-малко от 50% – с измислени мотиви, лъжливи твърдения, съшити с бели конци. Националният съвет нямаше време да се запознае с тях", изтъкна лидерът на столичните социалисти.

"Единият мотив е страх – някой се страхува много от Калоян Паргов и градската организация. След като 2 години не успяха да направят пробив, сега си решават въпроса служебно. Тези наказания означават, че от понеделник не съм председател на Градския съвет", добави Паргов пред Bulgaria ON AIR.

Според него БСП от партия на ценности и идеи се е превърнала в партия на еднолично управление.

"Нинова ме обвинява в еднолично управление?! Крадецът вика "Дръжте крадеца!" Нинова казва, че сме най-демократичната партия, но явно представите ни за демокрация са много различни", отсече Калоян Паргов.

Гледайте целия разговор във видеото.

Харесайте страницата ни във Facebook ТУК