Ветровит и облачен ден, градусите ще скочат до 14

Над планините ще преобладава слънчево време с разкъсана висока облачност

12.02.2022 | 07:45 Редактор: Жаклина Иванова
Ветровит и облачен ден, градусите ще скочат до 14

Днес минималните температури ще са между минус 1 и 4 градуса, в София - около 0.

Вечерта на места, главно в Рило-Родопската област, ще превали дъжд, над 1300 метра - сняг. В останалата част от страната ще духа до умерен северозападен вятър, който отначало в Източна България, а до вечерта в и в Централна и Западна България ще се ориентира от изток-североизток. Дневните температури ще се понижат и преобладаващите максимални ще са между 9 и 14 градуса, в София - около 9. Атмосферното налягане е по-високо от средното за месеца и още ще се повиши.

Над Черноморието облачността ще е променлива, по-значителна след обяд. Без валежи. Сутринта ще е почти тихо, а през деня ще духа до умерен североизточен вятър. Максималните температури ще са от 8 градуса в северните до 13 градуса в южните райони. Температурата на морската вода е 5-7 градуса. Вълнението на морето сутринта ще е 1-2 бала, след обяд ще се усили до 3, сочи прогноза на НИМХ.

Преди обяд над планините ще преобладава слънчево време с разкъсана висока облачност и ще духа слаб северозападен вятър. В следобедните часове вятърът ще се ориентира от изток, а облачността ще се увеличи и вплътни. Вечерта на места в масивите от западната половина от страната ще превали слаб сняг, под 1300 метра - дъжд. Температурите ще се понижат и максималната на височина 1200 метра ще е около 5 градуса, на 2000 метра - около минус 1.

Снимка: БГНЕС

Харесайте страницата ни във Facebook ТУК


1
0 rate up comment rate down comment 0
анонимен
преди 2 години