Фандъкова: Нощният транспорт няма да бъде върнат на този етап

"Целта е да няма разреждане на автобусни линии", допълни кметът на София

08.02.2022 | 15:14 Редактор: Ваня Кузманова
Фандъкова: Нощният транспорт няма да бъде върнат на този етап

"Както до този момент, така и в бъдеще се надявам да не допуснем режим на уличното осветление, както и разреждане на градския транспорт. Ние алармирахме за големите разлики, които съществуват спрямо миналата година. Успях през цялата 2021 година да не допусна да има икономия на уличните лампи, както и намаляване на градския транспорт", каза кметът на София Йорданка Фандъкова.

Целта е да няма разреждане на автобусните линии, за да се запази екологичността на столицата.

"Това, което ни притеснява, е функционирането в пълен обем на градския транспорт. Търсим решения. Искрено се надявам да не намалее нивото и обема на услугата в София. До последно ще продължа да правя всичко възможно, за да не се стигне до разреждане на градския транспорт. Всяко разреждане ще намали потока на пътници, а нашите усилия са в обратната посока. Инвестициите в градския транспорт, новите превозни средства, строителството на метрото, системите за удобство на пътниците целят едно, а именно да намалим броя на автомобилите и да увеличим бройката на пътниците", категорична е Фандъкова.

Нощният градски транспорт няма да бъде върнат на този етап.

"Виждате, пътниците са намалели чувствително. Има доста празни превозни средства. Нашата цел беше да не разреждаме трафика и заради пандемията, за да не се струпват много хора в превозните средства“, каза още Фандъкова пред БГНЕС.

Снимка: Димитър Кьосемарлиев (Bulgaria ON AIR)

Харесайте страницата ни във Facebook ТУК