Възрастна жена изгоря в пожар в Шуменско, огнеборец пострада

Спасена от опожаряване е къща в съседство

08.02.2022 | 10:50 Редактор: Искра Ангелова
Възрастна жена изгоря в пожар в Шуменско, огнеборец пострада

Възрастна жена е загинала при пожар в къщата ѝ в шуменското село Троица. По време на гасене на стихията пострадал и огнеборец.  Сигнал за инцидента бил приет към 22:50 часа в дежурната част на пожарната в старата столица Велики Преслав.

Съобщено било, че гори имот на ул."Блакан" и той се обитава от самотноживееща жена, която вероятно не е успяла да го напусне.

Към мястото на произшествието веднага са насочени 2 противопожарни екипа на РСПБЗН-Велики Преслав. На място огнеборците заварили да гори двуетажна къща и прилежаща към нея селскостопанска постройка.

На помощ в ликвидиране на огъня пристигнали още 2 екипа от РСПБЗН-Шумен. Силно развития пожар не позволил на огнеборците да влязат в имота, за да търсят хора.

При пожарогасителните действия в една от стаите на първия етаж е намерено силно обгоряло тяло. Предполага се, че загиналата е 71-годишната собственичка на имота.

При изнасяне на силно нагрята метална бутилка с газ пропан - бутан е пострадал пожарникар от Велики Преслав. Получил е обгаряне на пръсти на дясна ръка, обработен е на място от екип на спешна помощ и е довършил служебните си задължения.

Пламъците на площ от около 200 кв. м са ликвидирани от 9-ма огнеборци с помощта на 36 тона вода. Унищожено е домашно имущество, мебели, уреди, техника. Спасена от опожаряване е къща в съседство, съобщава "Труд".

На място, за запазване на произшествието, е останал екип на РУ- Велики Преслав. В ранните часове днес, на светло е започнал оглед. Образувано е досъдебно производство. Причините за възникване на пожара са в процес на установяване, съобщават от пресцентъра на полицията в Шумен.

Снимка: Димитър Кьосемарлиев/ Bulgaria ON AIR

Харесайте страницата ни във Facebook ТУК