Огнен Ад в Лисец: Децата скачали от втория етаж на пламналата къща, за да се спасят

Организирана е акция по кръводаряване за пострадалите младежи

04.02.2022 | 18:51 Редактор: Жаклина Иванова

Две деца са с опасност за живота след пожар във вила в ловешкото село Лисец. При инцидента в къщата е имало общо 9 деца и младежи на възраст между 13 и 22 години. Трима младежи са пострадали сериозно и са откарани в "Пирогов" с голяма степен изгаряния.

В четвъртък група младежи се събира в необитаема вила в с. Лисец. Опитват се да запалят печка на дърва като наливат в нея бензин. Следва взрив, пожарът пламва за секунди. Цялата къща е обхваната от пламъци и изгаря до основи.

"Малките деца са тръгнали да палят печка на твърдо гориво и не са преценили, че от бензина може да се получи тази реакция. Проблемът е бил, че тези, които са били на първия етаж, са най-тежко пострадалите - при тях е възникнал пожарът. Другите деца и младежи са били на втория етаж и са били принудени да скачат от втория етаж, тъй като стълбището е било задимено. От там са повечето техни травми, но те са леки натъртвания, охлузвания", обясни кметът на Лисец Борислав Иванов

Децата са откарани веднага в болницата в Ловеч. Три от тях транспортират по спешност в "Пирогов" с много тежки изгаряния. Хоспитализираните са момчета на възраст 13 и 14 години. Две от тях са с опасност за живота.

"Приключи операцията на момчето с дълбоко изгаряне. 68% - дълбоко изгаряне. Има опасност за живота на двете деца, които са в реанимация", каза доц. Аргирова от клиниката по изгаряния УМБАЛСМ "Н. И. Пирогов".

В понеделник предстои операцията на другото момче с висока степен на изгаряния в "Пирогов". В Лисец е организирана акция по кръводаряване за пострадалите деца.

Вижте повече в репортажа на Александра Иванова.

Харесайте страницата ни във Facebook ТУК