Освиркаха Стево Пендаровски на гроба на Гоце Делчев в Скопие

Президентът не знаел дали има решение за съвместно честване на годишнината

04.02.2022 | 15:54 Редактор: Елеонора Танева

Държавният глава Румен Радев ще участва в тържественото отбелязване на 150-ата годишнина от рождението на Гоце Делчев в Благоевград. След направеният му днес PCR тест с отрицателен резултат, карантината му е отменена. 

В честването ще участва и премиерът Кирил Петков. Годишнината се отбелязва и в Северна Македония. В Скопие е българска делегация начело с външния министър Теодора Генчовска. Тя поднесе цветя на гроба на революционера. От македонска страна в делегацията присъстваха само министърът на културата и заместник-министърът на външните работи. А причината - външният министър - Буяр Османи е извън страната. 

Преди българската делегация цветя постави и македонският президент Стево Пендаровски, който беше освиркан от събралите се. Те са срещу съвместното честване на годишнината. Самият Пендаровски каза, че не знае дали има официално решение за съвместно честване, но не смята, че има проблем някой от съседите на страната да участва. 

Харесайте страницата ни във Facebook ТУК


1
11 rate up comment rate down comment 2
Илиана
преди 2 години
Гоце Делчев е българин, както и българските македонци. Цялата провокация идва от сръбска страна. Те са много жестоки хора, въпреки, че и с тях сме близки.....какво нещо в неправдата, но съм убедена, че правдата ще победи!!! Сигнализирай за неуместен коментар