Кола полетя от опасен път без мантинели край Благоевград, спря се в дърво в пропастта

Жители са готови да протестират, ако трасето не бъде обезопасено

02.02.2022 | 14:17 Редактор: Елеонора Танева

Жителите на две благоевградски села са готови на протести заради недовършения ремонт на път, който е останал без мантинели и това го прави опасен. В участъка вече са станали няколко катастрофи, при една от тях мъж оцелял по чудо.

Валентин Пенчев се прибирал към Брежани, когато на един от завоите автомобилът му поднесъл. Мъжът почти успял да спре, но колата се наклонила към пропастта и полетяла надолу.

"Бавно карах, след 50 метра е острият завой. Там, ако не караш с 20-30 км/ч, си направо в самите борчета. Имах късмета, че се спрях в една акация, след нея всичко е храсти. Ако не беше тя, щях да съм 100 метра по-надолу", сподели за преживения ужас Валентин Пенчев.

При катастрофата той се разминал само с травма на крака. Но жителите на Брежани се притесняват, че при следващия инцидент може да се стигне до жертви. Движение в района има, пътуват и автобуси. 

"Не отсега се притесняват хората и те не напразно алармират постоянно. Виждате какво се случва", заяви кметът на Брежани Благой Стефанов.

От община Симитли няколко пъти сигнализират за опасната отсечка. Досега обаче реални действия от Пътната агенция няма.

"АПИ ни отговориха писмено, имаме среща в петък. На нея пак ще поставим въпроса за липсващите мантинели, тъй като те са най-спешни", каза кметът на Симитли Апостол Апостолов.

Отсечката е особено опасна сега, когато пътната настилка е заснежена и мокра. Ако мантинелите не бъдат поставени в най-скоро време, хората са категорични, че ще протестират.

Вижте повече в репортажа на кореспондентите ни.

Харесайте страницата ни във Facebook ТУК