Адско е пътуването по опасния път към пристанищния терминал Варна–Запад

Синдикатите в порта търсят съдействие от всички институции вече пета година

31.01.2022 | 14:14 Редактор: Ваня Кузманова

Пътят към най-големия пристанищен терминал у нас - Варна–Запад, е в окаяно състояние и е опасен. Трасето е осеяно с дупки и застрашава живота и здравето на преминаващите. От Синдикалната организация на служителите на порта искат терминалът да бъде затворен.

Отсечката е с дължина само километър и половина, но е сред най-натоварените в страната. Годишно по разбития път преминават над 650 хиляди тежкотоварни автомобила и 8,3 хил. автобуса. Шофьорите описват пътуването до пристанището като Ад. 

Синдикатите в порта търсят съдействие от всички институции вече пета година. Резултат и действия – няма. 

"Защото този път, ако някой мине по него, задължително ще го затвори, особено зимата, когато дупките се отворят и тогава става страшно", заяви Пенка Илиева.  

Пътят е собственост на Община Девня, която от години също търси решение на проблема. 

"Направили сме всичко възможно, кандидатствали сме по всички възможни програми и не сме били одобрени. Търсим всякакви възможни опции и решения", посочи кметът на Девня Свилен Шитов. 

Ремонтът на отсечката струва около 2 млн. лева - пари, които общината няма. Решението е той да бъде включен в Републиканската пътна мрежа и да бъде стопанисван от АПИ. 

Служителите на пристанището са в стачна готовност, а междувременно, ако не бъде намерено решение, кметът ще бъде принуден да затвори отсечката.

Вижте повече в репортажа на кореспондента ни. 

Харесайте страницата ни във Facebook ТУК