10 години отсечката между село Стефан Караджово и Кошу дере е в ужасно състояние

Жителите са готови за протести, а жалбите са десетки

30.01.2022 | 14:10 Редактор: Теодора Патронова

Жители на ямболското село Стефан Караджово са в готовност да затворят отсечката от Кошу дере до селото. Причина за това е трагичното състояние на републиканския път, който е алтернативно трасе при затваряне на международния път към Лесово.

Огромните дупки и неравности по пътя вече са нанесли щети по автомобила на Петър.

"Беше спукан картерът на двигателя. Изтече ми маслото. Няколко пъти правих и джанти", оплаква се той.

Отсечката е единствената алтернатива при затваряне на главния път Ямбол – Елхово или на магистрала "Тракия" в посока Бургас в района. 

Жалбите заради състоянието на пътя са десетки, а сагата се развива вече 10 години. От община Болярово са информирали всички институции, но без резултат. С последното си писмо Пътната агенция информира, че заради процедури ремонтът ще се забави и ще стартира след 2 години.

"Пътят няма проект. А 10 години ние сигнализираме, пишем писма до всички институции, които имат отношение. Аз смятам, че това е било пряк ангажимент на АПИ, респективно ОПУ – Ямбол, от което сме получавали многократно обещания, уверения, че пътят ще се направи", подчерта кметът на община Болярово Христо Христов.

Тази година републиканската отсечка от Стефан Караджово до разклона за Бургас беше изключена от плана за пътни ремонти. Жители на селото и Болярово са готови на протести.

Вижте повече в репортажа на кореспондента ни.

Харесайте страницата ни във Facebook ТУК