Унищожиха 40-годишни липи в Царево. Превръщат мястото в "синя зона"?

Безобразната сеч на липи възмути жителите

23.01.2022 | 14:11 Редактор: Искра Ангелова

Безобразна сеч на липи възмути жители на Царево. Унищожени са над 20 дървета, а общински съветници подозират, че на тяхно място ще се появят паркоместа. Кметът Георги Лапчев е обяснил, че дърветата са стари и ще бъдат заменени с други.

Заради безобразната сеч на последната сесия на общинския съвет, отецът Стоян Кралев връчи символичен подарък - пластмасова резачка.

"Ето една безопасна машина за г-н Лапчев. Беше много тъжно пред Коледа да се отрежат тези дървета, без да има концепция. Хората трябва да бъдат информирани. Няма никаква информираност какво ще се прави. Ако хората бяха запознати, нямаше да се възмущават така, какво ще се прави на улицата, в какви срокове. Можеше да бъдат разредени през едно, да бъдат заменени с нови дървета", възмути се отец Стоян Кралев.

Какво ще замени отсечените липи не знае дори общинският съветник Емил Пейчев. Кметът е обяснил, че ще се прави ремонт, но проект няма.

"Допускам, че може да се направят паркоместа, защото тротоарът е доста широк. Евентуално да се направи "синя зона", нямам идея всичко е в главата на кмета", сподели Пейчев.

"Грозно е, наистина. Надявам се, че ще стане хубаво", допълни жителят на Царево Мария Иванова.

Кметът на Царево Георги Лапчев, който по професия е лесовъд, е обяснил пред общинските съветници, че дърветата са стари и опасни, а процедурите са спазени.

"Те не са в добро здравословно състояние", коментира Лапчев.

Вижте повече в репортажа на Стиляна Георгиева.

Харесайте страницата ни във Facebook ТУК


2
0 rate up comment rate down comment 0
йорик
преди 6 месеца
Лапаческо недоносено недоразумение. Сигнализирай за неуместен коментар
1
0 rate up comment rate down comment 0
аде
преди 2 години
Като видях за какво иде реч,бях сигурен,че кмета ще е от ГЕРБАджийницата Сигнализирай за неуместен коментар