Паргов: Да не стигаме до момента, в който хора ще умират по стълбите на болниците

Всеки лев за "Топлофикация" е важен, трябва да сме отговорни към дружеството, заяви лидерът на БСП-София

17.01.2022 | 20:55 Редактор: Ваня Кузманова

Кои са горещите проблеми пред Столичната община? 

"Болниците са в добро финансово състояние, но от гледна точка на апаратура има какво да се желае. Не трябва да се стига до момента, в който хора ще умират по стълбите на болниците. В предстоящия бюджет на общината трябва да бъдат заделени нужните финансови средства", заяви лидерът на БСП-София Калоян Паргов в студиото на "Денят ON AIR"

Според него събираемостта на "Топлофикация София" зависи от възможността на хората да си плащат сметките. В рамките на Плана за възстановяване трябва да бъдат предвидени пари за изграждане на нови когенерации. 

"400 млн. евро напълно отговарят на нуждата от високоефективна когенерация за "Топлофикация София", което е в унисон със Зеления пакт. Всеки лев за "Топлофикация" е важен, трябва да бъдем отговорни към това дружество", допълни Калоян Паргов. 

Трябва ли държавата да финансира столичния градски транспорт? 

"Това е тема, която е огромен проблем. До голяма степен заради неефективното управление на тази система. Реформа не се прави с намаляване на линии, защото истината е, че с развитието на метрото се намали до голяма степен ефикасността и смисълът от наземния транспорт", заяви лидерът на БСП-София пред Bulgaria ON AIR. 

По думите му условието, което поставя БСП, е да се запази социално поносима цената на транспорта. 

Как изглежда БСП в четворната коалиция?

"Това е шанс за БСП, но ужасът на политиката не е да си в опозицията, а да си в управлението, особено когато си в кризисна обстановка, каквато е сега", заключи гостът.  

Гледайте целия разговор във видеото. 

Харесайте страницата ни във Facebook ТУК