Пропадания отново затварят "Графа" за ремонт на ремонта

През пролетта Столичната община има намерение за кратко да спре движението на трамваи

17.01.2022 | 19:13 Редактор: Искра Ангелова

Отново ремонт на ремонта на столичната улица "Граф Игнатиев". Този път заради нарушена настилка. През пролетта Столичната община има намерение за кратко да спре движението на трамваи, както и на автомобили в района, за да може да бъдат извършени ремонтни дейности.

След края на реконструкцията на улица "Граф Игнатиев" през 2019 г., няколко пъти, по различни участъци, бяха извършвани ремонти. Това ще се случи отново и тази година.

"Поредният безброен ремонт на ремонта. Проект за 13 млн лева, който се забави ужасно много при неговото изпълнение", каза Стефан Спасов от "Спаси София".

Причината е, че различни участъци по улицата, заедно с няколко нейни пресечки, са в лошо състояние, забелязват се пропадания и разместване на плочките.

"Настилката е нарушена по протежение на цялата улица, независимо дали от там преминават автомобили, или само пешеходци. Хубаво е, но пропадна, както ние се шегуваме в нашия екип, защото на всеки 100 метра има пропаднали плочки, счупени, липсващи", допълни Спасов.

От Столичната община не застанаха пред камерата на Bulgaria ON AIR, но изпратиха писмена позиция.

"Компроментираните участъци в три кръстовища по бул. "Граф Игнатиев" ("Солунска", "Гарибалди" и "Шишман" ще бъдат ремонтирани при благоприятни температурни условия и след като бъдат възстановени редовните трасета на трамваите, които заради ремонта по линията на трамвай номер 5, към момента преминават по бул. "Граф Игнатиев".

От изказване на заместник кмета на София Ангел Джоргов на последното заседание на транспортната комисия става ясно, че за да се ремонтира отново проблемният участък ще се наложи движението на трамваите да бъде спряно за един уикенд, а на автомобилите по улица "Солунска" при кръстовища с "Граф Игнатиев" и с площад „Гарибалди“ – за две седмици . Плановете на общината са това да стане през пролетта, когато частично бъде възстановено движението по линията на трамвай №5, която в момента също е в ремонт.

"Забелязваме пак същото като миналата и по-миналата имаше. Гласува си общината, правят се търгове, почват се ремонти, дават се едни пари и пак същото. Ще ми промени много маршрута, ще трябва да заобикалям, да сменям превозни средства, но не съм само аз. Много хора са", сподели Светлана Маринова.

Вижте повече в репортажа на Даяна Георгиева.

Харесайте страницата ни във Facebook ТУК