Учители в Петрич протестират срещу директора си заради авторитарно отношение

Те са категорични, че няма да се върнат в клас

17.01.2022 | 19:46 Редактор: Теодора Патронова

Скандал в училище в Петрич - днес директорът Таня Георгиева се завърна на поста си след двегодишни съдебни битки. Преподавателите обаче я посрещнаха с протест и отказаха да влязат в часовете си. Засега не е ясно как ще продължи образователният процес, но учителите са категорични, че няма да се върнат на работните си места, докато Георгиева е директор.

Проблемите по оста директор - учители започват още преди години с встъпването в длъжност на Таня Георгиева.

Преди две години Георгиева губи поста си, отстранена е с мотив липса на качества. Тя печели съдебните дела обаче и днес се връща на поста си , посрещната обаче от протеста на учителите.

"Аз нямам представа защо е това недоволство, защото аз от две години не съм стъпила в това училище. Една от трета от колегите аз не ги познавам, те дори мен не ме познават", коментира тя.

"Човешката топлота я нямаше, разговорът го нямаше, разбирането го нямаше и нещата се наслояваха, а в същото време аз днес видях един директор, типичен човек, който има авторитарно поведение, не може така! Само със закона не се достига до това място да бъдеш директор", изтъкна един от преподавателите в училището.

От регионалния инспекторат в Благоевград заявиха, че са възстановили Георгиева на длъжността директор, защото такова е решението на съда. Оттук-насетне изцяло нейна била отговорността да организира образователния процес. А учителите са категорични, че и утре няма да влязат в час.

Вижте повече в репортажа на кореспондента ни. 

Харесайте страницата ни във Facebook ТУК