Зов за помощ: 4-годишният Виктор се нуждае от скъпо лечение в САЩ

Детето е с диагноза детска церебрална парализа

16.01.2022 | 13:43 Редактор: Здравко Черкезов

4-годишният Виктор е с диагноза детска церебрална парализа. Лекари в САЩ дават надежда за подобрение на състоянието му, но средствата са непосилни за семейството му.

Виктор е дълго чакано бебе. Поради усложнения се ражда преждевременно. 

"Имах доста тежка бременност, която за съжаление приключи в края на 6-ия месец. Той се роди много мъничък - 37 см и едва 1,3 кг. Малко след като се роди, му беше направен скенер на главата,  който установи множество мозъчни кисти. Въпросните кисти увредиха централната нервна система и доведе до диагнозата детска церебрална парализа", разказа майката на Виктор – Христина Иванова.

От този момент животът на семейството се превръща в ежедневна борба.

"След закуска отиваме на рехабилитация, има дни, в които сме и на две рехабилитации. Когато се приберем към обяд, или ранния следобяд, във вкъщи почваме пък упражнения на вертикализатор. Имаме и проходилка, правим масажи, раздвижвания и всякакви упражнения, които ги правят и самите рехабилитатори", сподели Христина.

Надежда за лечение семейството намира в САЩ. За да могат да пътуват обаче, състоянието на Виктор трябва да се стабилизира.

"Рехабилитациите ни излизат към 1500 лв. Част от рехабилитациите сме ги спрели, защото са доста скъпи, но искаме да ги включим отново, защото той доста добре се влияе от тях и съответно ще напредне доста бързо", обясни майката на Виктор.

За лечението са необходими 100 000 лева, които са непосилни за семейството. Затова са организирали онлайн благотворителен базар. Поставени са и кутии за дарения в русенското село Ряхово, където семейството живее, както и в близките населени места. 

Отворена е и дарителска сметка на името на Вики, където всеки съпричастен може да дари средства и да помогне:

Дарителска сметка:

IBAN: BG42UNCR70001523691610

Титуляр: Виктор Николаев Иванов

Или чрез PayPal: help_viki@abv.bg

Вижте повече в репортажа на кореспондента ни.

Харесайте страницата ни във Facebook ТУК