Благородна кауза: Млад мъж помага на възрастни жени, които живеят в мизерия

Къщата, в която живеят, е пред разруха

15.01.2022 | 14:21 Редактор: Жаклина Иванова

Две възрастни жени живеят в мизерия - в къща, която се руши в пазарджишкото село Карабунар. След като разбира за тежката им съдба, млад мъж от Пазарджик се ангажира да им помогне.

Баба Маша и баба Веска от село Карабунар са сестри, а по професия са шивачки .Те са изгубили надежда, че е възможно да имат пълноценен живот.

Къщата, в която живеят, е пред разруха, но няма къде другаде да отидат. Липсват и всякакви битови условия за нормален живот. Двете делят една стая с десетина котки.

"Пада къщата, руши се - трябва да се направи, но нямаме възможност. В студените дни при дъждове покривът тече", сподели баба Веска.

Мечтата и на двете е да имат нормален дом, където да прекарат старините си.

"Голяма мизерия е у нас. Имаме нужда от много неща. Ние просто се мъчим. Нашето е мъка, Ад", каза баба Маша.

За тежката съдба на двете сестри разбира Николай Шарков и решава да им помогне.

"Първия път, когато дойдохме, заварихме студ. Бабите са се събрали в едната стая. Имат много неща за изхвърляне обаче нямат физическата възможност да го направят. Къщата се руши", обясни Николай Шарков.

Николай планира съвсем скоро да разкрие дарителска сметка в полза на двете сестри. Ще се събират и строителни материали, мебели, дрехи и храна. Необходими са и  доброволци, които да помогнат в почистването и възстановяването на къщата им.

Вижте повече в репортажа на кореспондентите ни.

Харесайте страницата ни във Facebook ТУК