Протестиращите пробиха кордона, стигнаха вратите на НС (СНИМКИ+ВИДЕО)

Премиерът Кирил Петков е изразил готовност да разговаря с част от недоволните граждани

12.01.2022 | 13:27 Редактор: Здравко Черкезов

При засилено полицейско присъствие в този час се провежда протест пред Народното събрание срещу "зеления сертификат". Той е организиран от най-малката партия в парламента "Възраждане".

Лидерът на партията Костадин Костадинов е направил видеообръщение към протестиращите, тъй като е поставен под карантина.

Протестиращите срещу "зеления сертификат" и противоепидемичните мерки пробиха кордона пред Народното събрание и стигнаха вратите на сградата. От говорителите на протеста се чуват призиви за нахлуване. Има пострадали, както протестиращи, така и полицаи.

Стигна се до консенсус, че 15 човека от протестиращите ще бъдат допуснати до сградата на Народното събрание, за да се водят преговори. Ще се проведе среща между властта и протестиращите. Премиерът Кирил Петков е изразил готовност да разговаря с част от недоволните граждани. 

По-голямата част от депутатите са напуснали  сградата на Народното събрание. Те са излезли през задния вход. 

Хора от цялата страна се събраха в центъра на София още в 12:00 часа. В протеста е участвал и инфекционистът Атанас Мангъров, който е заявил, че не е против ваксинацията, а срещу "зеления сертификат".

Стигна се до сериозно напрежение. Има няколко арестувани хора по-рано през деня. Включително и човек, който носеше в себе си револвер. Той е задържан, а оръжието - иззето. 

Харесайте страницата ни във Facebook ТУК


1
0 rate up comment rate down comment 0
анонимен
преди 2 години
Na Zapad 4rez sertificata se udistoverqva 4e si vaksiniran.Dori yzkim e po' jelanie no ne te dopuskat na rabotq,restoranti,kino i TN Ako nqma6 tozi sertifijat.Skupi bulgari prestanete s uzcepkite.molq vi Сигнализирай за неуместен коментар