Свършиха местата за пациенти с Ковид-19 в болница в Свищов

В понеделник ще бъдат разкрити нови 16 легла

08.01.2022 | 16:23 Редактор: Елеонора Танева
Свършиха местата за пациенти с Ковид-19 в болница в Свищов

Общинската болница в Свищов няма свободни места в разкритите Ковид сектори, подготвят се нови. Със заболеваемост от 603 на 100 000 население крайдунавската община е в най-тежко състояние от десетте общини в област Велико Търново.

В Свищовската болница "Д-р Димитър Павлович" са разкрити 30 легла за неусложнени случаи на коронавирусна инфекция. Свободни места няма.

"Към днешна дата лежат 31 пациента и тази динамика ни кара още в понеделник да разкрием нови 16 легла. Така болницата в Свищов ще разполага с 46 легла за Covid болни. Имаме към момента персонал, който да ги обгрижва", каза пред БНР болничният управител Илиян Венков. Той е пациент на болницата с Ковид-19 за втори път.

Освен болничния управител, с коронавирусна инфекция в Свищов са хоспитализирани един от студентите доброволци, който е и с бустерна доза ваксина, сестри и санитари. 

Във Великотърновска област се увеличава интересът към ваксините. За последното денонощие са поставени рекордните за региона 1148 ваксини. С трета доза са над 10 300 граждани. 

Снимка: Димитър Кьосемарлиев (Bulgaria ON AIR)

Харесайте страницата ни във Facebook ТУК