Шофьорът на блъснатия автобус в Русе: Джипът вероятно ни връхлетя със 100 км/ч

Счупено стъкло нарани лицето на един от пътниците

03.01.2022 | 21:40 Редактор: Елеонора Танева

Трима души пострадаха при катастрофа между автобус на градския транспорт и автомобил в Русе. Инцидентът е станал на изхода на града в посока Варна. Един от пътниците в автобуса е с рана на лицето, в резултат от счупването на стъкло.

В автобуса е имало четирима пътници, шофьорът и кондуктора. Двама от тях са пострадали и са откарани с линейки в болницата. За преглед е откаран и шофьорът на автомобила. 

"Само чух удара и паднах от седалката долу. Ако не беше раницата да ме спаси, щях да си счупя кръста. Едно момче пострада, стъклото го удари", сподели един от пътниците в автобуса.

А водачът на автобуса обясни, че джипът се е движил с много висока скорост.

"Аз ходих до Джъмбо и на връщане, имаше кола отсреща. Шофьорът може би говореше по телефона, не знам. Аз си правех левия завой, а той кога стигна до автобуса, не разбрах. Сигурно със 100 км/ч караше. Чак ме завъртя", разказа за преживяното шофьорът на автобуса Йордан Георгиев.

Шофьорите са на мнение, че кръстовището е изключително опасно.

"Кръстовището е много рисково, говори се, че кръгово ще правят, светофари, но нищо засега няма. Тук стават много катастрофи, когато движението е натоварено", обясни собственик на фирмата превозвач Николай Георгиев.

По-късно през деня екипи работиха по поставянето на осветление на кръстовището. 

Вижте повече в репортажа на кореспондентите ни.

Харесайте страницата ни във Facebook ТУК