Българинът пазарува като за последно часове преди да сложи празничната трапеза

Някои от супермаркетите ще работят до късно вечерта, но няма да отворят в първия ден на 2022 г.

31.12.2021 | 17:50 Редактор: Ваня Кузманова

Масово пазаруване за новогодишната нощ. И този път българинът избра последния момент, за да осигури нужното за празничната трапеза. 

Немалка част от хората ще запомнят последните си часове от годината с подготовка за следващата. И въпреки традиционните опашки в магазините, струпвания и скъсани нерви нямаше. 

"Както всяка година сещаме се в последния момент. Тенденцията е пазарът да нараства все повече. Надявам се до края на деня да минат доста хора. Може би тогава ни хрумват идеите какво ни се яде, какво още можем да изядем", каза Борис Стефанов. 

Но макар и любител на традиционното, българинът има все по-разнообразна трапеза в новогодишната нощ. И защото не всичко важно е в магазина, хората си пожелават: 

"Здрави да сме. В момента това е важно. Другото се нарежда. Като сме здрави можем да работим и да се забавляваме", посочиха пазаруващите.  

Очаква се голяма част от супермаркетите да работят буквално до последните часове от тази година за сметка на първите от следващата, когато повечето ще имат почивен ден.

Вижте повече в репортажа на Христиана Стефанова. 

Снимка: БГНЕС

Харесайте страницата ни във Facebook ТУК