Студен ден с дъжд и сняг, максималните температури ще са до 11°

В новогодишната нощ в западните райони ще превалява слабо сняг

29.12.2021 | 07:16 Редактор: Теодора Патронова

Минимални температури в западните и северни райони от 0 до 5 градуса, в южните и в източните райони до 7. Над страната ще има значителна облачност, по-плътна над Северна България.

Предиобед ще превалява дъжд над Източна България. Ще захладнее. Следобед и през нощта в западните райони ще превали дъжд и сняг. Дъждът в Добруджа временно ще премине в сняг. Вятърът ще бъде умерен, от Северозапад  със скорости до 40 километра в час. По планините засилен от Северозапад, съобщи синоптикът на Bulgaria ON AIR Владимира Илиева.

Максималните температури в населените места от 6 до 11 градуса. Показанията на термометрите над 2200 м ще бъдат от - 2 до до -3.

Над планините ще има значителна облачност. Следобед ще превалява от мокър сняг над Рила и Пирин. Очаква се нова снежна покривка от 2-3 см . Вятърът по високите части, над 2 200 метра, ще бъде умерен, от запад 30 километра в час . Максимални температури на 2 500 метра височина - около -2, -1 градуса , а на 1500 метра до 2-3.

В четвъртък валежите свършват, най-късно по поречието на Дунав. Слабо ще захладнее. В петък следобед от запад на изток ще започнат слаби валежи от дъжд и сняг, главно в западните и централни райони. Над източните райони ще бъде малко облачно.

В новогодишната нощ облаците над цялата страна ще се увеличат като в западните райони ще превалява слабо сняг. 

Гледайте цялата прогноза във видеото.

Харесайте страницата ни във Facebook ТУК