Задават се валежи от дъжд и мокър сняг, ще вали и на 31 декември

Максималните температури ще се задържат от 5 до 13 градуса

27.12.2021 | 07:15 Редактор: Тодор Петров

Днес очакваме по-съществени превалявания в западните и южните райони. Минималните температури над страната ще започват от 0 до 5-6 градуса, по морето - до 6-7 градуса. Над страната ще има значителна облачност, по-плътна над западните и южни части. 

През нощта отново в крайните западни и югозападни райони ще превали дъжд. Вятърът ще бъде до умерен от югозапад със скорост до 30 км/ч. Максималните температури в населените места ще се задържат от 5 до 13 градуса, по морето до 15, съобщи синоптикът на Bulgaria ON AIR Александрина Янкова.

Над планините ще има значителна облачност. С превалявания от мокър сняг над Западна Стара планина и късно следобед над Рила и Пирин. 

Във вторник облачността ще се задържи значителна и с превалявания от дъжд късно следобед и през нощта над западните райони. В сряда ще бъде дъждовно над цялата страна, през нощта срещу четвъртък дъждът ще преминава в сняг. 

В четвъртък валежите спират, най-късно по поречието на Дунав. Ще захладнее. В петък следобед от запад на изток ще започнат валежи от дъжд и сняг.

Гледайте цялата прогноза във видеото.

Снимка: Димитър Кьосемарлиев, Bulgaria ON AIR

Харесайте страницата ни във Facebook ТУК