На път преди празниците: Полицейски екипи и камери за скорост ще следят трафика

Ще се взимат мерки, за да не се стига до задръствания

22.12.2021 | 19:40 Редактор: Жаклина Иванова

Допълнителни екипи на "Пътна полиция" по основните направления от утре в цялата страна. Ще се следи за превишeна скорост с мобилни камери. При необходимост пътните екипи ще взимат мерки, за да не се стига до задръствания.

"Визирам автомагистрала "Хемус", автомагристрала "Струма" - знаете, че там има места, в които движението се извършва двупосочно в едното платно. Ако се образуват големи колони на тези места, ще се предприемат действия за въвеждане на временна организация на движението", каза Лъчезар Близнаков от "Пътна полиция".

Пътните полицаи ще използват и новите 56 камери триноги за контрол на скоростта. Най-интензивно движение се очаква в четвъртък и петък.

"В самите празнични дни ще се следи за употребата на алкохол, наркотични вещества в малки населени места, курортни комплекси и селища", добави той.

Транспортните фирми са осигурили и допълнителни автобуси по основните направления за коледните празници.

"Спрямо миналата година е малко повече завишен интересът, защото сега очакваме да станат 25 автобуса - извънредни, освен тези, които всеки ден тръгват от Централната автогара в различните посоки", посочи директорът на Централната автогара Иван Мирославов.

Хората тази година споделят, че са малко по-спокойни да пътуват. Тази година голяма част от пътуващите с автобуси са купили билета си онлайн.

Вижте повече в репортажа на Тереза Кънчева.

Снимка: Димитър Кьосемарлиев (Bulgaria ON AIR)

Харесайте страницата ни във Facebook ТУК