Радев: Ще обединим усилията на обществото за развитието ни като европейска страна

Президентът и вицепрезидентът приеха удостоверенията си от ЦИК

20.12.2021 | 11:04 Редактор: Тодор Петров
Радев: Ще обединим усилията на обществото за развитието ни като европейска страна

Румен Радев и Илияна Йотова приеха удостоверенията си за избора им за президент и вицепрезидент от Централната избирателна комисия. Те бяха връчени от председателя на ЦИК Камелия Нейкова на тържествената церемония във фоайето на сградата на Народното събрание.

"Това е чест, но и голяма отговорност за пътя, по който върви България. Ще вложим всичките си усилия и ще работим за благоденствието на всички граждани, ще допринасяме за сътрудничеството и взаимодействието между институциите и обществото", заяви държавният глава.  

"Водени от убеждението си за свобода, законност и солидарност ще продължим да обединяваме усилията на обществото за развитието ни като свободна, демократична, просперираща европейска страна", увери президентът Радев.  

Той благодари на ЦИК, която организира изборния процес в условията на редица предизвикателства.

"За първи път се въведе всеобхватно машинно гласуване. Трябваше изборната администрация  да се справи с епидемичната обстановка и да се предприемат мерки за защита на живота и здравето на всички участници в изборния процес. Тези предизвикателства бяха успешно преодолени и искам да благодаря на всички, които организираха тези избори за професионализма им", каза още президентът.

Изборите са фундаментът на демокрацията. От начина на тяхното организиране и провеждане зависят легитимността на институциите и способността ни като общество да градим сами и да отстояваме нашето бъдеще, категоричен е той.

Снимка: Димитър Кьосемарлиев, Bulgaria ON AIR

Харесайте страницата ни във Facebook ТУК


2
0 rate up comment rate down comment 0
Нина
преди 2 години
1
0 rate up comment rate down comment 0
анонимен
преди 2 години
Екстра си бяха машините. трябва и да не се броят допълнително разписки, за да има истински смисъл. Сигнализирай за неуместен коментар