Възможно е прегласуване на мораториума върху цените на тока, парното и водата

"Това, което е неясно, е текстът, тъй като той не беше внесен предварително", заяви Лена Бориславова

15.12.2021 | 15:47 Редактор: Жаклина Иванова

Без дебати и обсъждане депутатите гласуваха мораториум върху увеличаването на цените на тока, водата и парното по предложение на ГЕРБ. Оказа се, че така мнозинството попадна в капан и се наложи спешно заседание на новосъздадената преди часове Временната комисия за енергийната криза.

Депутатите решиха цената на електроенергията да бъде замразена към 1 януари. Тогава тя е била 87 лв., а сега е близо 500 лв. Всички партии гласуваха за това решение с изключение на ДПС.

Началникът на кабинета на Кирил Петков - Лена Бориславова, заяви, че може да има прегласуване на мораториума.

"Това, което се случи днес в зала - да бъде приет мораториум по предложение на ГЕРБ, трябва да уточним, че бе плод и повод на едно смислово противоречие в предложението, което е отправено в НС. Комисията ще има задача да преразгледа и да изготви доклад за това дали това решение не се налага да бъде прегласувано. Това, което е неясно, е текстът, тъй като той не беше внесен предварително, не беше обсъден на експертно ниво.  Ние заставаме зад идеята, че по този начин не трябва, макар и от опитна опозиция, да бъдат налагани мерки, които могат да доведат до по-голям хаос в обществото", посочи тя.

Харесайте страницата ни във Facebook ТУК


1
1 rate up comment rate down comment 0
Аааа....
преди 2 години
Ще има гласуване докато ни хареса резултата. Така ли ? Сигнализирай за неуместен коментар