Министър Гьоков със сериозна заявка в социалната политика

България ще разполага с над 2 млрд. лв. за активни политики на пазара на труда

14.12.2021 | 15:43 Редактор: Теодора Патронова
Министър Гьоков със сериозна заявка в социалната политика

Безработицата в страната е на рекордно ниско ниво от 4,82%, но са необходими повече усилия за намаляване на броя на продължително безработните. Те са сериозен резерв на пазара на труда. Това заяви социалният министър Георги Гьоков при откриването на церемонията по връчване на наградите "Служител на годината" на Агенцията по заетостта за 2021 г.  

Като бъдещи приоритети в работата на Министерството на труда и социалната политика и Агенцията по заетостта той очерта адаптирането на знанията и уменията на работната сила към цифровия пазар на труда. В периода 2021-2027 година България ще разполага с над 2 млрд. лв. за активни политики на пазара на труда по Програма "Развитие на човешките ресурси" и с над 300 млн. лв. за дигитални обучения.

Министър Гьоков поздрави ръководството и екипа на агенцията за постигнатите резултати за стабилизиране на пазара на труда в условията на продължаващата извънредна епидемична обстановка.

"Сигурен съм, че служителите дават всичко от себе си и в тези трудни времена се грижат за труда на хората", каза той.

Снимка: Димитър Кьосемарлиев, Bulgaria ON AIR

Харесайте страницата ни във Facebook ТУК


2
1 rate up comment rate down comment 0
фии
преди 2 години
Този погази смисъла да се осигуряваш! Той каза да живее сивата икономика ние вдигаме само пенсиите на търтеите! Сигнализирай за неуместен коментар
1
0 rate up comment rate down comment 0
krespoТози погази вя
преди 2 години