Лекар от "Александровска": Едни и същи хора работят по 10 дни, проф. Темелков ни унижава

Ръководителят на клиниката категорично отхвърли обвиненията

09.12.2021 | 18:56 Редактор: Искра Ангелова

Медици от "Александровска" болница готвят гладна стачка. Работещите в клиниката по анестезиология твърдят, че ръководителят им оказва натиск.

От "Александровска" болница излязоха с писмена позиция, в която обясняват, че става дума за личностен конфликт, който цели ръководителят да бъде свален от поста.

Доц. Маргарита Атанасова е анестезиолог от 23 години. Казва, че обича работата си, но през последната година тя и няколко нейни колеги са подложени на тормоз от страна на техния ръководител проф. Атанас Темелков.

"Едни и същи колеги се налага да бъдат на работа по 10 дни и в Ковид зоната, и в чистата зона. И са на разположение, което създава условия за натрупване на умора и за опасност за пациентите, и опасност за нас", оплака се доц. Маргарита Атанасова.

Лекарите казват, че правилата не важат за всички, а двойният стандарт е типично поведение за проф. Темелков.

"Това е свързано и с унижения, и с казване на неистини, и с уронване на авторитета пред специализанти", допълни доц. Атанасова.

Резултат не бил постигнат и по време на среща между изпълнителния директор на болницата и синдиката, който подкрепя медиците. 

"Най-демонстративно на тази среща на 5 човека се връчват рапорти, за да се демонстрира колко са силни, да дават обяснения и да се търсят наказания. Искаме този проф. Темелков да миряса най-после, да не ги тормози повече тези хора", апелира председателят на националния синдикат "Защита" Красимир Митов.

Все пак от "Александровска болница" излязоха с писмена позиция, а ръководителят на клиниката категорично отхвърли обвиненията.

"Става въпрос за личностен конфликт между част от лекарите в клиниката и нейния ръководител, като причината за конфликта са различия в разбиранията им за организацията на работата, йерархията в структурата, респективно, професионалните отговорности на работещите в нея. По думите му тези няколко души системно го провокират, като саботират сутрешните рапорти, не спазват въведения вътрешен трудов ред и указанията на началника на клиниката", пишат от лечебното заведение.

Вижте повече в репортажа на Даяна Георгиева.

Харесайте страницата ни във Facebook ТУК