Денков към студентите: На вас разчитаме да изградите по-добро бъдеще за България

Просветният министър им честити 8 декември

08.12.2021 | 12:53 Редактор: Здравко Черкезов
Денков към студентите: На вас разчитаме да изградите по-добро бъдеще за България

Вече 119 години 8 декември е не просто празник на студентите. Той е символ на младостта и независимия дух, на смелите идеи и мечти, на свободата и погледа в бъдещето. И никоя пандемия не може да промени това, независимо от трудностите, пред които изправя цялата академична общност, се казва в поздравление на министър акад. Николай Денков към студентите, цитирано от МОН.

"Висшето образование както в България, така и в целия свят, се развива динамично. Все повече университети работят заедно, като разработват съвместни учебни програми. В ход е и процес на европейска интеграция – българските висши училища вече се включват в европейските университетски мрежи. Не на последно място – университетите все повече си партнират с научните организации. Всичко това разширява максимално достъпа на студентите до знание и модерна материална база.

Мит е, че висшето образованието в България не е качествено. Доказва го фактът, че абсолвентите на нашите университети се реализират успешно навсякъде по света. Затова, скъпи студенти, възползвайте се максимално от възможностите, които предлагат българските висши училища. През тях минава пътят към успешната реализация и кариера", каза акад. Денков.

"Пожелавам ви да бъдете здрави, силни и упорити. С вашето постоянство и амбиции са свързани днес надеждите на цялото ни  общество за икономически просперитет, толерантност и активна гражданска позиция в обществото. На вас разчитаме за изграждане на по-добро бъдеще за България.

Бъдете любопитни, взискателни, непримирими, защото това ще гарантира качествено висше образование. Учете се всеки ден, доверете се на опита и знанията на своите преподаватели, бъдете дръзки и уверено вървете към реализацията на мечтите си!", завършва министърът.

Снимка: Димитър Кьосемарлиев, Bulgaria ON AIR

Харесайте страницата ни във Facebook ТУК