Студентите празнуват днес, АПИ предупреждава да се внимава на пътя

Късно снощи беше възстановено движението по АМ "Тракия"

08.12.2021 | 07:15 Редактор: Тодор Петров
Студентите празнуват днес, АПИ предупреждава да се внимава на пътя

Около 200 000 души се обучават в 52 висши училища в стотици специалности. За разлика от миналата година, когато ресторанти, барове, дискотеки бяха затворени заради Ковид, днес студентите могат да празнуват, ако притежават "зелен сертификат". Очаква се около 26 хиляди студенти да празнуват в зимните курорти и къщи за гости.

Това сочат данните на Института за анализи и оценки в туризма. Полицията ще извършва съвместни проверки с регионалната здравна инспекция в заведения, ресторанти и дискотеки. Ще се проверява как се спазват противоепидемичните мерки.

Ежегодно отбелязването на празника е свързано с много пътувания. От Агенция "Пътна инфраструктура" предупреждават, че движението по републиканската пътна мрежа трябва да се осъществява с автомобили, подготвени за движение при зимни условия след паднали сняг. 

Късно снощи беше възстановено движението по АМ "Тракия" в участъка при тунел "Траянови врата" в посока София. Ограничено е движението за камиони над 12 тона през Троянския проход и Превала. Няколко машини почистват снегонавяванията.

Пътните настилки са предимно мокри, на места са заледени, обработени и проходими при зимни условия. Ограничена видимост поради мъгла до 50 метра тази сутрин има в района на Бургас, а до 100 метра е ограничена видимостта в област Разград. 

Пътната агенция предупреждава да се шофира с повишено внимание.

Снимка: Димитър Кьосемарлиев, Bulgaria ON AIR

Харесайте страницата ни във Facebook ТУК