МЗ: Вливането на педиатрията в болница "Лозенец" ще привлече повече пациенти

На същия терен ще бъде изграден и протонен ускорител

07.12.2021 | 17:59 Редактор: Тодор Петров

Министерството на здравеопазването опитва да тушира напрежението относно бъдещето на болница "Лозенец", появило се след новината за строеж на нова детска болница в двора на лечебното заведение.

"На терена, намиращ се на територията на лечебното заведение, Министерството на здравеопазването иска да изгради национална детска болница. На същия терен ще бъде изграден и протонен ускорител. Предвижда се болницата да разполага с хеликоптерни площадки с възможност за бързо транспортиране на пациенти", обясниха от МЗ. 

Здравното министерство подчертава, че "Лозенец" ще продължи да бъде университетска болница и ще запази многопрофилния си характер. Целта на МЗ била да се надградят съществуващите в болницата услуги

Лечебното заведение ще продължи да извършва трансплантации, а вливането на педиатрията в болница "Лозенец" ще привлече повече хора към здравните услуги в лечебното заведение, категорични са от МЗ. 

"Изграждането на детска болница в двора на болница "Лозенец" гарантира, че теренът ще бъде използван единствено и само за развитие на медицински услуги за българските пациенти", настояха от здравното министерство.

Харесайте страницата ни във Facebook ТУК