Времето се влошава: "Оранжев код" е обявен в 3 области, "жълт код" - в 17

Максималните температури ще бъдат от 4 до 9 градуса

07.12.2021 | 07:16 Редактор: Жаклина Иванова

Предупреждение от "Пътната агенция" - шофьорите да бъдат подготвени за движение при зимни условия в днешния ден. Причината за това е очакваното влошаване на времето. "Оранжев код" за обилни валежи от дъжд е обявен за днес в областите Кърджали, Смолян и Благоевград.

На местата с височина над 1200 метра валежите ще са от сняг. Предупредителен "жълт код" за валежи от сняг е в сила и за 17 области на Централна и Западна България, където ще се образува снежна покривка.

Преди обед ще валят дъжд и сняг в Западна България. Следобед валежите ще обхващат южните и източните райони, като ще са предимно от дъжд. През нощта дъждът ще преминава в мокър сняг, прогнозира синоптикът на Bulgaria ON AIR Владимира Илиева.

По-интензивни ще бъдат валежите в южните и североизточните части на страната. В планинските райони ще вали мокър сняг. Максималните температури ще бъдат от 4 до 9 градуса, а в южните райони и по Черноморието - до 12 - 14. Показанията на термометрите, над 2200 м, ще бъдат до -2, -1 градуса.

В сряда сняг ще има главно в североизточните райони. В четвъртък и петък ще има мъгли и ниски облаци, а по Черноморието ще преръмява. В планините ще има повече слънце. В петък ще вали дъжд, основно в Западна България.

Гледайте цялата прогноза във видеото.

Харесайте страницата ни във Facebook ТУК