На хората от Кардам им писна, блокираха международния път до Румъния

В протеста се включиха и стопани със земеделска техника

03.12.2021 | 19:05 Редактор: Тодор Петров

Протест блокира международния път до Румъния. Жителите на село Кардам изразиха недоволството си срещу лошото състояние на отсечката от Генерал Тошево до граничния пункт. В протеста се включиха и стопани със земеделска техника.

След серия от протести ремонтът започна с кастрене на клони, почистване на канавки и фрезоване на настилката. Днес обаче е спрян, защото пари няма. А състоянието на пътя е по-лошо отпреди, отбелязват протестиращите. 

"Защо е необходимо ние през 2-3 месеца да излизаме, да късаме нерви, да чупим коли, за да напомним за себе си и да искаме да получим от държавата това, което ни се полага?! За това, което сме платили", настоя протестиращата Цонка Георгиева.

Кметът на Генерал Тошево обясни, че комуникацията с АПИ е много активна през последните години, но резултат няма. 

165 км републиканска пътна мрежа има на територията на община Генерал Тошево. За съжаление, през последните 6 години са направени само 13 км. Равносметката за цяла област Добрич е почти същата, така че погледнато от София, за съжаление, сме накрая на България и това трябва да се промени от всички добруджанци", заяви кметът Валентин Димитров.

От областното пътно управление съобщиха, че ремонтът на пътя е отложен за май догодина. Очакванията на хората обаче са да бъдат чути и поне за зимния период участъкът да бъде обезопасен. 

"Преди няколко дни, когато се обяви, че ще има протест, АПИ сложиха маркировка. Но това не е достатъчно, мостът трябва да се обезопаси и големите дупки да се запълнят поне със студена смес, за да изкараме зимата", поиска кметът на Кардам Георги Николов.

От пътната агенция обаче не предвиждат други дейности през този сезон.

Вижте повече по темата във видеото.

Харесайте страницата ни във Facebook ТУК