Тежка снежна обстановка в страната - ТИР се обърна на "Хаинбоаз"

10 см сняг натрупа на прохода "Петрохан"

30.11.2021 | 13:50 Редактор: Елеонора Танева

Снегът, който обхвана голяма част от страната, затрудни движението по много пътища. ТИР-ове закъсаха на "Хемус", няколко се преобърнаха по проходите. 

Проблем по магистралата имаше тази сутрин в посока София. Десетки камиони останаха блокирани между тунелите "Топли дол" и "Ечемишка". Причината - аварирал румънски ТИР с износени гуми. Малко преди 10:00 часа движението беше възстановено. 

Тежкотоварен камион, превозвал палмово масло, се преобърна на прохода "Хаинбоаз". Няма пострадали. Движението в района на инцидента беше затруднено. От АПИ информираха, че пътят ще бъде затворен, за да изтеглял ТИР-а.

Проходим е пътят на прохода "Петрохан". Над 10 см е снежната покривка. Няма данни за закъсали автомобили или паднали клони по пътя.

"Проходът "Петрохан" е проходим. На терен работят 8 машини. Снегопочистваме и сме готови за зимните условия. Снегът е до село Бързия и Берковица. В област Монтана е дъждовно. Призовавам всички шофьори на автомобили да преминават през високопланинските проходи само с подготвени автомобили и със заредени резервоари.  Зимата винаги крие изненади", предупреди  директорът на Областното пътно управление в Монтана инж. Володя Вълов.

Някои шофьори се оплакват, че не всички пътища са почистени от падналия сняг.

Затруднения за шофьорите имаше и през Шипка, където тази сутрин стана катастрофа между два автомобила. Има и закъсал ТИР в прохода. 

Тежка беше ситуацията и на излизане от Плевен, в посока Ловеч. Камиони блокираха пътя. Областните пътни управления следят метеорологичните прогнози по райони и предприемат необходимите действия за обработка на настилките. 

Силната буря в Пловдивско събори част от покрива на детската градина в Ново село. Заниманията са спрени. Вятърът е изкоренил и дърво в забавачката в Куртово Конаре. Има създадена организация и до петък щетите ще бъдат отстранени. Няма пострадали деца в двете детски градини и щетите са само материални. 

Вижте повече в репортажа на Даниела Владимирова.

Харесайте страницата ни във Facebook ТУК