Мъжът с фалшив сертификат, починал от Ковид-19, се страхувал от репродуктивни проблеми

Той постъпва за лечение в тежко състояние

26.11.2021 | 18:50 Редактор: Искра Ангелова

27-годишен мъж с фалшив зелен сертификат почина след усложнения от Ковид-19 в болница ИСУЛ "Царица Йоана". Пред лекарите той първи заявил, че е ваксиниран, но след влошаване на състоянието му признал, че документът е фалшив. Той отказал и поставяне на кислородна маска по време на лечението.

Младият мъж постъпва за лечение в Ковид отделението в тежко състояние. 

"В състояние с остра дихателна недостатъчност, сатурация около 70-75, което означава, че сам трудно би било да се движи", каза доброволецът към Ковид отделение на болницата д-р Кирил Пеев.

Без значение дали човек е ваксиниран или не, лекарите предприемат лечение според състоянието на всеки пациент. 27-годишният мъж обаче първо заявява, че има "зелен сертификат". След като не се повлиява от приложената му терапия, лекарите се усъмняват в думите му. 

"При него нещата не се връзваха с това, че е млад, без придружаващи заболявания и е ваксиниран. Преди да бъде преведен в интензивното отделение, на 4 очи с колегата го питахме дали наистина е със сертификат и той тогава призна, че си е купил от тези фалшивите сертификати", коментира д-р Пеев.

Мъжът само обяснил защо си е извадил фалшив документ за ваксинация.

"Изказа съмнения за проблеми с репродуктивните способности" допълни добролецът.

Въпреки влошеното му състояние, пациентът отказва да сложи и кислородна маска. 

"Това е едно течение в социалните мрежи, чувам го и от други млади хора, които казват, че тези, които постъпват в болница, кислородът убива белия дроб. Което не е вярно, това, което унищожава белия дроб, е вирусът", категоричен е д-р Кирил Пеев.

Вижте повече в репортажа на Даяна Георгиева.

Снимка: Димитър Кьосемарлиев/ Bulgaria ON AIR

Харесайте страницата ни във Facebook ТУК


1
0 rate up comment rate down comment 0
Краси
преди 2 години
Кой е този мъж? Дайте детайли, да може да се провери. Това е фалшива новина Сигнализирай за неуместен коментар