За втора поредна година се отменя новогодишният концерт на пл. "Батенберг"

Средствата, определени за празненството, ще бъдат пренасочени към поставяне на коледна украса

25.11.2021 | 23:39 Редактор: Теодора Патронова
За втора поредна година се отменя новогодишният концерт на пл.

Новогодишният концерт "Сцена под звездите", който традиционно се провежда на 31 декември на площад "Княз Александър Първи Батенберг" в столицата, няма да се състои за втора поредна година. През 2020 година той бе отложен за първи път от 21 години.

Зам.-кметът на София по култура Мирослав Боршош предлага в доклад до Столичния общински съвет (СОС) средствата, определени за концерта - 140 000 лв., да бъдат пренасочени към поставяне на коледна украса в града.

Предвид тежката епидемична ситуация в София и страната планираният концерт няма да се състои, се посочва в доклада, съобщава "Монитор".

"Въпреки че празненствата тази година минават под знака на пандемията от коронавирус, всички ние чувстваме радостта от Коледа и се подготвяме за празничните дни. В тази връзка предлагам част от средствата, предвидени за концерта (140 000 лв.), да се изразходват за коледна украса, като за целта се поставят коледни светлинни инсталации на знакови места в столицата", посочва Мирослав Боршош в мотивите към доклада.

Снимка: БГНЕС

Харесайте страницата ни във Facebook ТУК