Облачно и дъждовно време, в края на седмицата ще се затопли

В петък ще вали по-интензивно в южните райони

24.11.2021 | 07:10 Редактор: Тодор Петров
Облачно и дъждовно време, в края на седмицата ще се затопли

Днешният ден ще започне със значителна облачност и превалявания в западните райони. По високите западни полета сутринта ще превали дъжд и сняг. Сутрешните температури ще са от 4 до 10 градуса, в района на Добруджа ще са най-ниски - до 1 градус. По-късно валежите ще спират. 

Следобед над Западна България ще се задържи облачно, докато на изток ще има слънчеви часове. Вятърът ще бъде слаб от югоизток със скорост до 20 км/ч. Максималните температури в населените места ще бъдат от 8 до 15 градуса, прогнозира синоптикът на Bulgaria ON AIR Александрина Янкова.

През следващите дни очакваме предимно облачно време с превалявания, но към края на седмицата температурите леко ще се повишат. В четвъртък ще се заоблачи от запад и от изток едновременно, като по Черноморието ще преръмява. 

В петък ще бъде дъждовно, в южните райони ще вали по-интензивно. В Рила и Пирин над 2000 метра ще вали мокър и тежък сняг. В събота ще има повече облаци над западните райони, но валежи не се очакват. Ще бъде топло за сезона. В неделя ще има повече слънце, но следобед от запад отново ще се заоблачава.

Гледайте цялата прогноза във видеото.

Харесайте страницата ни във Facebook ТУК