Протест в София заради неправомерно уволнена медицинска сестра

Веселина Ганчева повдигнала въпроса за забавените пари за работа на първа линия

22.11.2021 | 14:10 Редактор: Елеонора Танева

Медицински сестри от цялата страна излязоха на протест в защита на уволнена тяхна колежка от Белодробната болница в София. Протестът е организиран от Синдиката на българските медицински сестри.

Според тях главна медицинска сестра на Многопрофилната болница за активно лечение по белодробни болести "Света София" - Веселина Ганчева, е била неправомерно уволнена. 3-годишният ѝ договор изтекъл и тя е отстранена, без да е приключил конкурсът за позицията ѝ.

Точно преди да излезе в болничен Ганчева е повдигнала въпроса за неизплатените задължения за медицинските сестри на първа линия. Това, според членовете на Синдиката, е причината за уволнението ѝ.

"Това е поредното знаково отстраняване на човек от Синдиката на българските медицински сестри. Ние за първи път имаме такава сестра, която да защитава нашите интереси", коментираха колеги на Веселина Ганчева. 

Протестът продължава към Министерството на здравеопазването. Медицинските сестри ще поискат от здравния министър Стойчо Кацаров да уволни директора на болницата Любомир Пенев.

Харесайте страницата ни във Facebook ТУК