Опозицията в БСП: Разиграва се цирк, оставката на Нинова е половинчата

Свикнали сме за всичко да сме виновни, заяви Весела Лечева

16.11.2021 | 17:15 Редактор: Здравко Черкезов
Опозицията в БСП: Разиграва се цирк, оставката на Нинова е половинчата

"Подадената оставка от Корнелия Нинова е половинчата и отново се разиграва някакъв цирк. Доказателство за това е нейното намерение да остане до началото на януари. След като казва, че е човек на Устава, нека да прочете чл. 17, според който при предсрочно подаване на оставка, трябва да бъде избран временно изпълняващ длъжността председател", заяви пред БНР Весела Лечева, член на Националния съвет на БСП.

Според нея избраната дата за свикване на Националния съвет на партията - 20 ноември, денят преди втория тур на президентските избори - "не говори добре за председател, който управлява партия, която иска иска нейният кандидат да спечели":

"Отново Нинова излъга. Вътрешната опозиция в БСП сме свикнали за всичко да сме виновни, но да обвиниш служебното правителство и Инициативния комитет - човек с голямо въображение може да допусне такова нещо. Търси се проблемът там, където не е".

По думите на Лечева в БСП се е стигнало до изчегъртване на хора със смелостта да изразят различно мнение и това се е отразило на резултата на партията на изборите на 14 ноември.

Чавдар Георгиев, напуснал ръководството на социалистическата партия заради несъгласие с управлението на Нинова, коментира: 

"Нямаше никаква възможност Корнелия Нинова да продължи да управлява партията. За да е факт оставката, тя трябва да е писмена и депозирана в деловодството на БСП, не знам дали това е направено". 

Той не изключи възможността лидерката на социалистите да оцелее на поста:

"Надявам се този път да не се разколебае и да каже, че няма да си подаде оставката".

Според него Нинова е въвела лидерски стил на управление на партията, обкръжила се е с удобни за нея хора и е изгонила всички авторитети, които е имало в партията.

Снимка: БГНЕС

Харесайте страницата ни във Facebook ТУК