Фандъкова предлага нов бюджет на София заради кризите с Ковид и горивата

Средствата за актуализацията ще дойдат по две линии, обяви столичният кмет

16.11.2021 | 15:43 Редактор: Здравко Черкезов

С близо 20 млн. лева се актуализира бюджета на Столичната община за тази година.

8,5 млн. лв. от тях за са за дотиране на транспортните дружества. Близо 4 милиона лева за поддръжка на улици. С 3,2 млн. лв. се увеличават средствата за уличното осветление. Милион и половина лева допълнително ще получат общинските болници, които активно работят с Ковид пациенти.

Промени ще има и в Столичния инспекторат, който ще стане дирекция, която е под пряко подчинение на кмета, предлага Йорданка Фандъкова. Ако бъде прието предложението, преструктурирането ще стане факт от 1 януари.

"Предлагам преструктуриране на Столичния инспекторат, който от външна структура става дирекция на мое пряко подчинение. Целта на преструктурирането, което обявих още преди няколко месеца, че започваме да работим, е по-добър контрол, по-добра координация и по-резултатна работа", заяви кметът. 

Фандъкова добави, че това включва създаването на оперативен център с мобилни групи, които да могат реагират както на сигнали много по-бързо, така и те самите да могат да контролират с инспекторите по райони дейностите

Снимка: Димитър Кьосемарлиев, Bulgaria ON AIR

Харесайте страницата ни във Facebook ТУК