fallback

Вотът на българите в чужбина: Безапелационна победа на ДПС и Карадайъ

"Продължаваме промяната" печели убедително в София

15.11.2021 | 08:38 Автор: Тодор Петров

При 42,85% СИК протоколи в РИК "Продължаваме промяната" остава първа политическа сила с 25,97% от гласовете. Втора са нарежда коалицията ГЕРБ-СДС 21,42%.

ДПС събира 13,79%, следва "Има такъв народ" с малко над 10%. За момента БСП е на пето място с 9,99%. На шесто място е "Демократична България" с 6,11%. "Възраждане" събира 5,19%.

Кандидат-президентската двойка Румен Радев - Илияна Йотова е с резултат 49,45%, а кандидат-президентската двойка Анастас Герджиков - Невяна Митева заема втората позиция с 21,93%: Третото място е за Мустафа Карадайъ - Искра Михайлова с 12,75%.

София гласува единодушно и според данните на ЦИК и в трите многомандатни избирателни райони категорично печели "Продължаваме промяната" с над 30%.

На второ място е ГЕРБ-СДС, а на трето - "Демократична България". На последните избори на 11 юли ДБ спечели два от тези райони.

В чужбина безапелационно на първо място за парламент е ДПС. Движението за права и свободи печели близо 40% от гласовете на сънародниците ни зад граница. На второ място е "Продължаваме промяната" с малко над 20%. 

Трета политическа сила е ИТН, четвърти са ГЕРБ-СДС, на пето място е ДБ, а на шесто място е "Възраждане". БСП остава извън парламента, ако това се решаваше от гласовете в чужбина.

Лидерът на ДПС Мустафа Карадайъ щеше да стане президент на България, ако сънародниците ни в чужбина решаваха това. Той събира малко над 39% на президентските избори, докато Румен Радев събира малко над 36%.

Снимка: Димитър Кьосемарлиев, Bulgaria ON AIR

Харесайте страницата ни във Facebook ТУК

fallback
Още от България
fallback