Ивайло Вълчев: Бяхме наясно, че ще понесем негативи

"Естествените партньори са "Продължаваме промяната" и "Демократична България", заяви той

14.11.2021 | 23:10 Редактор: Искра Ангелова

"Още след края на предишния парламент бяхме наясно, че това, което се случи, ще донесе негативи на партиите, които не успяха да съставят правителство. Бяхме наясно, че и ние ще понесем такива негативи. Готови сме за това", заяви Ивайло Вълчев от "Има такъв народ" пред журналисти.

"Ако негативите са заради това, че ние сме първата и единствена българска партия, която, печелейки избори, не направи нито едно назначение на свои хора в нито една държавна или общинска структура, или областна администрация... Ако негативите са заради това, че не влязохме в безпринципни договорки... Ако са заради това, че не излъгахме хората, които гласуваха за нас, че няма да играем играта, каквото се е играла досега - прекрасно", допълни той.

"Ако това показва едно последователно поведение - не страдаме. Оттук нататък предстои много работа. Всички трябва да са много умни, за да се случи това, което хората очакват. В наше лице партиите на промяната ще имат един партньор. А нашите "червени линии" са начертани отдавна. Няма как да разговаряме с ГЕРБ и ДПС. Естествените партньори са "Продължаваме промяната" и "Демократична България", подчерта Вълчев.

Снимка: БГНЕС

Харесайте страницата ни във Facebook ТУК